Welcome, Ziyaretçi
Kimler Çevrimiçi |
Toplam: 81 kullanıcı aktif » 0 Kayıtlı » 77 Ziyaretçi Applebot, Ask.fm, Bing, Yandex
|
Son Aktiviteler |
Ondokuz mayıs üniversites...
Yazar: matrixneo 09-09-2025, Saat: 02:19
|
batumslot
Yazar: Batum Pro 07-09-2025, Saat: 21:21
|
Batumslot Resmi
Yazar: Batum Pro 07-09-2025, Saat: 20:10
|
Gazi üniversitesi
Yazar: qguz11 06-09-2025, Saat: 18:40
|
MaskeBet Giriş
Yazar: mask 31-08-2025, Saat: 22:29
|
Maskebet
Yazar: mask 21-08-2025, Saat: 23:12
|
PALACEBET
Yazar: 6gtoxpepe4 17-08-2025, Saat: 06:25
|
Dansöz Kiralama Hizmeti
Yazar: grikedi 09-07-2025, Saat: 17:29
|
Düğün, Kına Eğlenceleri İ...
Yazar: griposter 05-07-2025, Saat: 20:33
|
8 Adet DGS Denemesi
Yazar: mete41 01-07-2025, Saat: 17:15
|
|
|
İnternet ve ağ teknolojileri dgs bölümleri |
Yazar: spartalı20 - 26-04-2015, Saat: 16:30 - Forum: Soru - Cevap
- Yorumlar (1)
|
 |
Merhaba, öncelikle açmış olduğum konu varsa affınıza sınıyorum. Sorum ise şu; ben internet ve ağ teknolojileri bölümünde okuyorum seni neye dikey geçiş yapmak istiyorum. Arastırmalarıma göre okuduğum bölümden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümüne geçiş hakkımız kaldırılmış (ösym klavuzuna gore bu yargiya vardim) ama okulda mudur yardimcimiz gecis yapabilirsiniz diyor. Bilgisi olan varsa eger beni bu konuda aydinlatabilir mi acaba? Gecen sene dgs ile gecis yapan arkadaslar varsa eger cevaplarınızı bekliyorum
|
|
|
dgs |
Yazar: Melike Çlk - 23-04-2015, Saat: 23:53 - Forum: Soru - Cevap
- Yorumlar (2)
|
 |
2 yıllık mımarı dekoratıf sanatlar bölumu mezunuyum toros unv. mimarlık ıstıyorum ama merak ettıgım artı 2 yıl okuduktan sonra mezun olabılıyor muyum?
|
|
|
Danıştaydan 900 koduna durdurma |
Yazar: Anıl - 17-04-2015, Saat: 02:19 - Forum: DGS 2015
- Yorumlar (1)
|
 |
Danıştay Dgs’de adalet mezunları için uygulanan 900 kuralına durdurma kararı aldı.
Bilindiği üzere açıköğretim adalet bölümünden mezun olan adaylar hukuk fakültelerine geçişte tercih sınırlaması getirilmişti. Danıştay yaptığı açıklama ile durdurma kararı aldı.
2014 yılı Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzu’ndaki “Bk. 900″ kod nolu koşulda yer alan düzenlemelerin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açılmıştı.
Danıştay 8. Dairesi, yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Davacıların karara itiraz etmesi üzerine dosya, Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna geldi.
Kurul, davacının itirazını kabul ederek, Danıştay 8. Dairesinin kararını kaldırdı ve düzenlemenin yürütmesini durdurdu.
Gerekçeden
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun gerekçesinde, Yükseköğretim Yönetmeliğinde, açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanların eşit hak ve yetkilere sahip olacakları kuralına yer verildiği belirtildi.
Gerekçede, ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerinde, açıköğretim ön lisans mezunlarının lisans programlarına dikey geçiş başvuruları sırasında örgün meslek yüksekokulu mezunlarından farklı bir değerlendirmeye tabi tutulacağına ilişkin açıköğretim ön lisans mezunlarının aleyhine herhangi bir kısıtlayıcı düzenlemeye yer verilmediği vurgulandı.
Açık Yükseköğretim Yönetmeliğinin 13. maddesinde, bu mezunların eşit hak ve yetkilere sahip olduklarının belirtildiğine işaret edilen gerekçede, bu nedenle açıköğretim adalet ön lisans mezunlarının, hukuk fakültelerine dikey geçiş sırasında tercih edebilecekleri kontenjan sayısına kısıtlama getirilmesine ilişkin dava konusu kılavuz düzenlemelerinin üst hukuk normlarına aykırı olduğu kaydedildi.
Gerekçede, adalet meslek yüksekokulu mezunları ile açıköğretim adalet ön lisans mezunlarının başvurabilecekleri hukuk fakültesi kontenjanları arasında ayrım yapılarak, adalet meslek yüksekokulu mezunlarının daha az sayıda kontenjan için başvuru yapabileceğine ilişkin düzenlemenin, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile ÖSYM Kanununda belirtilen fırsat eşitliği ilkesine de aykırı olduğu belirtildi.
Kurulun gerekçesinde, “Hukuksal olarak eşit durumda bulunan kişiler arasında eşitlik ilkesine aykırı düzenleme yapılması hukuka ve hakkaniyete aykırıdır” ifadesi kullanıldı.
http://www.dgsli.org/danistaydan-900-koduna-durdurma/
|
|
|
ÖSYM YÖK MEB DİLEKÇE |
Yazar: wepmaster - 01-04-2015, Saat: 17:18 - Forum: İmza-Sosyal Medya Kampanyaları
- Yorum Yok
|
 |
T.C
ÖSYM BAŞKANLIĞINA
Sayın Başkanım ;
18.06.2010 Tarihinde Diyarbakır Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesinden Elektrik-Elektronik Bölümünden Mezun oldum. M.E.B’nın Müfredatına uygun bir şekilde Lisede dört yıl görmüş olduğumuz MATEMATİK,KİMYA FİZİK, BİYOLOJİ VE GEOMETRİ EDEBİYAT TARİH Derslerinden sadece bazı aralıklarla Hocalarımız bizlere dersi anlattılar.
Ancak Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ve Anadolu, Teknik lisesi ve Fen Liselilerinin müfredatındaki ders saatleri ve yoğunluğu bizlerinkinden çok daha fazla olduğu bilinmekte ve aynı zamanda haklarımız tam anlamıyla yerine getirilmemektedir.
Sonuçta Lisede okuyan her öğrencinin hakkı ister Endüstri ister Teknik ve Anadolu ister de Fen Liseleri olsun, eşit haklara sahip bir biçimde Dört yıl boyunca görecekleri Ders Programları ve saatleri bir olması gerekmektedir. Bu açıdan Hiçbir Öğrenci diğerine karşı Derslerinden geri kalmayıp eşit haklara sahip olmuş olurlar.
Türkiye’deki Eğitim Sistemi çok ciddi anlamda Diğer Ülkelere karşı geri kalmıştır ve bu büyük bir eksiklik olup T.C’NDE Okuyan Öğrenciler Mecburen Yurt Dışında okumaya karar vermektedirler. Çünkü orada okuyan öğrencilere gereken tüm Eğitim ve Öğretim Hakları kendilerine tevdi edilmektedir.
Türkiye’de Lise Mezunu olduktan sonra Üniversite’ye ilk adımlarını attıklarında ÖSYM’NİN Sınav Sistemlerine karşı çok ciddi anlamda mağdur edilmektedirler. Çünkü Üniversite’ye giriş sınavları YGS ve LYS aşamaları olmak üzere Değerlendirilmeye alınmaktadır.
Oysa bu sistem Baştan aşağı yanlış bir sistemdir, Bir Öğrenci On iki yıl boyunca gördüğü tüm derslere karşı son aşama olan Üniversite sınavına girip geleceğini belirleyen o 2,5 saatlik sürece bağlıdır ve en önemlisi de o sınavlar Öğrencinin Kaderini belirleyen sınavdır.
Üniversite Sınavına giren Endüstri Meslek Lisesi Öğrencilerin ve Anadolu, Teknik ve Fen Lisesi Öğrencilerinin OBP’ları baz alınarak Sınavda aldıkları puanlar ile değerlendirilip başarı ortalamaları ortaya çıkmaktadır. Peki Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri MATEMATİK,KİMYA FİZİK, BİYOLOJİ VE GEOMETRİ derslerini görmedikleri halde YGS ve LYS sınavlarında bu Derslere tabi tutuluyorlar ve haliyle de Sınavlarda gösterecekleri Başarı ortalamaları Diğer Liselerden çok daha düşük olmaktadır.
Liseden mezun olduktan sonra Üniversite hayalleriyle çabalayıp duran şu mağdur Öğrenciler, Derslerindeki açıklığı kapatmaları için çareyi Dershanelerde bulmaktadırlar.M.E.B müfredatı ciddi anlamda Eğitim Sisteminde zafiyet göstermektedir.Haliyle Üniversite hayalleri suya düşmüş oluyor ve bu Öğrencinin Psikolojisini alt üst etmektedir. Aynı zamanda Öğrenci kendini başarısız gördüğü ve Üniversiteyi kazanamadığı için Depresyona girmektedir ve bazı zamanlar bu durum Öğrencinin İntihar etmesine neden olmaktadır.
İlerde çıkabilecek tüm olumsuzluların önüne geçebilmeniz için Üniversite’ye giriş sınavlarında ciddi anlamda iyileştirme sağlanmalıdır. Benim önerimi soracak olursanız eğer önerim şudur: Üniversite giriş sistemi daha seçicilikten çok herkesin okuyabileceği çağdaş üniversite eğitimini tamamlamaları ülkeye daha yararlı faydalı bireyler yetiştirmek en tabi isteğimizdir.
Öncelikle Türkiye’deki Eğitim Sisteminin tamamen değişmesi gerekmektedir hemen ardından Sınav sisteminin değişmesi gerekmektedir.
• Eğitim Sistemi:
M.E.B’NIN Liselerdeki Eğitim Öğretim Müfredatında belirlemiş olduğu Ders Programları Endüstri,Teknik,Anadolu ve Fen Liselerine eşit bir şekilde Dağılımı gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yani Belirtmiş olduğum Liselerde görülmesi gereken tüm Dersler hiçbir ayrım yapmaksızın gereken tüm haklar Öğrencilere sunulmalıdır.
• Sınav Sistemi:
Lise Öğrenimini bitiren bir öğrencinin sınav Stresi yaşamaması için YGS ve LYS Sınavlarının tamamen gündemde kaldırılması gerekmektedir. Bu Sınavların yerine Tek Sınav Sistemi Getirilmelidir, Böylelikle Üniversite okumak isteyen her öğrencinin şansı %65 oranında olacaktır. Tek Sınav sistemi getirildikten sonra Sınava girecek olan Öğrencinin başarısız olduğu durumlarda Alternatif olarak Kurtarma Sınavı getirilmelidir.
• Amaç:
Lise öğreniminden sonra Üniversiteyi kazanamayıp Psikolojik sorunlar yaşanmaması, Depresyona neden olmaması ve her Üniversite okumak isteyen Öğrencilere çözümler üretip okumalarının önünü açmak ve Geleceğe emin adımlar atmaları, Yükseköğrenimlerini bitirip Mezun olduklarında Kendilerine, Ailelerine ve Vatanına yararlı, bilgili kazanan ve kazandıran niteliklere sahip nesiller yetiştirmektir.
Sayın Başkanım ;
Dilekçemin incelenip işlemle alınmasını ve gereken adımların atılması için ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıp değerlendirmenizi saygılarımla arz ederim…
İBRAHİM HALİL ÖNDER
DİCLE ÜNİVERSİTESİ, TEKNİK BİLİMLER M.Y.O
ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ, ÖNLİSANS MEZUNU
|
|
|
|