DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!

Welcome, Ziyaretçi

Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 13,707
» Son Üye: Batum Pro
» Toplam Konular: 4,496
» Toplam Yorumlar: 8,324

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 184 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 181 Ziyaretçi
Applebot, Bing, GoogleBot

Son Aktiviteler
Ondokuz mayıs üniversites... Yazar: matrixneo
09-09-2025, Saat: 02:19
batumslot Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 21:21
Batumslot Resmi Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 20:10
Gazi üniversitesi Yazar: qguz11
06-09-2025, Saat: 18:40
MaskeBet Giriş Yazar: mask
31-08-2025, Saat: 22:29
Maskebet Yazar: mask
21-08-2025, Saat: 23:12
PALACEBET Yazar: 6gtoxpepe4
17-08-2025, Saat: 06:25
Dansöz Kiralama Hizmeti Yazar: grikedi
09-07-2025, Saat: 17:29
Düğün, Kına Eğlenceleri İ... Yazar: griposter
05-07-2025, Saat: 20:33
8 Adet DGS Denemesi Yazar: mete41
01-07-2025, Saat: 17:15

muaf ders dersler
Yazar: kthkuzey - 15-05-2015, Saat: 16:25 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

Merhabalar,
Önlisans elektrik mezunuyum
Elektrik Elektronik mühendisliği lisans bölümüne devam edecek olursam
2.inci sınftan mı?başlayacağım,
2.inci sınıfta kaç ders olacak bilen var mı?

Bu konuyu yazdır

Dokuz Eylül Üniversitesi - Denizcilik İşletmeleri ve Yönetimi
Yazar: Özgünvar - 11-05-2015, Saat: 17:25 - Forum: Soru - Cevap - Yorum Yok

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne DGS ile yerleşen veya kaç ders saydıkları ve kaçtan başlattıkları hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Teşekkürler

Bu konuyu yazdır

Thumbs Up bi yardim eli
Yazar: Imhn Ywz - 10-05-2015, Saat: 12:51 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (5)

Merhaba iyi gunler..
gida teknolojisi 1.Sinifim dgs ile beslenme ve diyetiklik okumak istiyorum . Yanliz neye nereden baslayacaqimI bilmiyorum. Paylastiqiniz yazilari okudum ama temelim tam yok tam anlamiyla silbastan baslayayabileceqim onerdiqiniz calisma yontemleri ve kitaplarI onerebilirmisnz?

Bu konuyu yazdır

dgs jeoloji maden mühendisliği
Yazar: Salih Çavlı - 10-05-2015, Saat: 03:13 - Forum: Soru - Cevap - Yorum Yok

Kaçıncı sınıftan başlatıyorlar ve tahminen kaç dersten muaf olunuyor arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ?

Bu konuyu yazdır

Star 2015 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI
Yazar: Anıl - 09-05-2015, Saat: 17:28 - Forum: DGS 2015 - Yorum Yok

Taban puanları ve Kontenjanlar her sene ÖSYM sayfasından ilan edilir.  Kontenjanlar üniversitenin bildirdiği sayıya göre belirlenmektedir. ÖSYM sınavdan önce ve sınavdan sonra kılavuz yayınlamaktadır. Bu kılavuzlarda sadece kontenjan sayıları (eğer üniversite bildirdiği sayıyı güncellemişse) değişmektedir.

DGS tercihleri yapılırken her sene olduğu gibi bir sene önceki taban puanları  esas alınmaktadır.

2015 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

Bu konuyu yazdır

Sınava Hazırlık – Tavsiyeler
Yazar: Anıl - 09-05-2015, Saat: 00:01 - Forum: DGS Rehberlik - Yorumlar (3)

Sınava 2 buçuk ay gibi bir süre kaldı. Sizleri bu süreyi en verimli nasıl geçirmeniz konusunda bilgilendirmede bulunmak istiyoruz.

Bu süre zarfında konu çalışmak yerine fazla soru çözmeye uğraşmalısınız. Konu yine çalışın ancak bu dengeyi şöyle kurun: %70 soru çözümü-%30 konu çalışma

Neden zamanı yetiştiremiyorum ?
Bunun en büyük nedeni soruları zaman tutarak çözmemektir. Süre tutmak size zaman kazandırır. Bir çoğumuz deneme sınavlarını sadece soruyu çözmek, çözemediği soruları öğrenmek için alır. Bu doğru ama önemli olan süreyi göz ardı etmemektir.

Yaprak test alıyoruz yada soru bankası. Bir teste diyeli ki o konu ile alakalı 20 soru var. Sizin yapacağınız şey önünüze 15 dk koyup o soruları 15 dk içinde çözmektir. Sonra ne kadar çözdüğünüze bakacaksınız. Bu soruları böyle antremanlar yaparak daha az sürede çözmeye çalışacaksınız. Kısa sürede doğru çözmek sınavı kazandırır.

Bizim size önerimiz bu zamanlarda hafada da en az 2 deneme çözmenizdir. Sınav zamanı yaklaştıkça bu sayıyı arttırabilirsiniz. İyi çalışmalar

*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. “www.dgsli.org“ biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Bu konuyu yazdır

İnşaat Mühendisliği İş İlanı
Yazar: comeboss - 02-05-2015, Saat: 00:03 - Forum: İş İlanları - Yorum Yok

Değerli üyeler

Önemli bir toplu konut inşaatı projemizde görev yapmak üzere danışman ve tam zamanlı inşaat mühendisleri ile görüşülecektir.

İstanbul anadolu - avrupa yakasında oturan mühendis arkadaşlarımız tercih edilecektir.
Özgeçmişlerinizi iskulubum@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Teşekkürler Saygılar

Bu konuyu yazdır