DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!

Welcome, Ziyaretçi

Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 13,707
» Son Üye: Batum Pro
» Toplam Konular: 4,496
» Toplam Yorumlar: 8,324

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 165 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 161 Ziyaretçi
Bing, Facebook, GoogleBot, Yandex

Son Aktiviteler
Ondokuz mayıs üniversites... Yazar: matrixneo
09-09-2025, Saat: 02:19
batumslot Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 21:21
Batumslot Resmi Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 20:10
Gazi üniversitesi Yazar: qguz11
06-09-2025, Saat: 18:40
MaskeBet Giriş Yazar: mask
31-08-2025, Saat: 22:29
Maskebet Yazar: mask
21-08-2025, Saat: 23:12
PALACEBET Yazar: 6gtoxpepe4
17-08-2025, Saat: 06:25
Dansöz Kiralama Hizmeti Yazar: grikedi
09-07-2025, Saat: 17:29
Düğün, Kına Eğlenceleri İ... Yazar: griposter
05-07-2025, Saat: 20:33
8 Adet DGS Denemesi Yazar: mete41
01-07-2025, Saat: 17:15

Big Grin Dgs puanı
Yazar: Tuğçe Bağcı - 01-03-2016, Saat: 21:44 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

Bu sene dgs'ye gireceğim bu yıl aldığım puan seneye de geçerli olur mu?

Bu konuyu yazdır

Question DGS 2016
Yazar: sinem123 - 01-03-2016, Saat: 12:58 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (2)

Arkadaşlar ben tıbbı laboratuvar teknikerliği son sınıf öğrencisiyim.Bu sene dgs sınavıyla biyomühendislik ya da moleküler biyoloji ve genetiğe geçiş yapmak istiyorum ilk 5 üniversite sıralamamda Yıldız Teknik,İstanbul Üniversitesi,İstanbul Teknik,İzmir Yüksek Teknoloji ve Çanakkale On Sekiz Mart var sizce kaç net yapmak gerek sayısaldan ve üniversite tercihim ve bölüm doğrumu sizce yoksa direkt hemşireliğemi odaklanmalıyım???? Düşüncelerinizi bekliyorum...

Bu konuyu yazdır

HUKUK DÜŞÜNENLER
Yazar: psidanma - 26-02-2016, Saat: 13:11 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (3)

Forumu inceledim. Hukuk fakültesi hakkında sorulan sorular genelde cevapsız kalmış. Adalet bölümünden hukuk fakültesine geçen, ya da geçmeyi planlayan arkadaşlar ortak çatıda paylaşımda bulunabiliriz.  Bu durumda olan arkadaşlarımız var mı?

Bu konuyu yazdır

Sınava Hazırlanırken Hangi Kaynakları Kullanmalıyız?
Yazar: Anıl - 25-02-2016, Saat: 22:16 - Forum: DGS Rehberlik - Yorumlar (1)

*** ÖNCELİKLE KONU ANLATIMLI KİTAPLARIN ASLINDA BİRBİRLERİNDEN ÇOK BİR FARKI YOK.
– İNTİBAK-BEYAZ KALEM-TASARI YAYINLARI DERSHANEMİZDE KULLANDIĞIMIZ KONU ANLATIMLI KİTAPLARDIR.
*** SORU BANKALARI İÇİN DE TEK BİR KAYNAĞA HATTA 2-3 KAYNAĞA BAĞIMLI KALMAYI DA DOĞRU BULMUYORUM.
– KOLAY-ORTA DERECELİ KAYNAKLAR OLARAK YEDİ İKLİM-İREM-YARGI-TASARI-İNTİBAK-BEYAZ KALEM-MURAT-PEGEM-X-İHTİYAÇ YAYINLARINI ÖRNEK OLARAK GÖSTEREBİLİRİZ.
– ZOR KAYNAKLAR KISMINDA İSE GENELDE YGS-ALES KAYNAKLARI DEVREYE GİRİYOR. ANCAK TAMAMEN DGS’Yİ KARŞILAMASA DA, SORU TİPLERİ BİREBİR BENZEMESE DE ÖNEREBİLECEĞİM KAYNAKLAR;
BİLFEN-ODTÜLÜLER-ÜÇDÖRTBEŞ-HIZRENK-RADİKAL-PALME-ESEN-KAREKÖK-EKSEN-BİREYB-TÜMAY YGS/PEGEM ALES-İHTİYAÇ ALES GİBİ KAYNAKLARDAN SORU SEÇEREK (DGS’YE UYGUNLUĞA GÖRE) ÇÖZEBİLİRSİNİZ. SINAVA YAKIN AYLARDA ÖNERİRİM.

*** TEMEL ATAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN DE 40 SEANSTA MATEMATİK-REHBER MATEMATİK-KAREKÖK 0 MATEMATİK-ANTREMANLARLA MATEMATİK(BU KİTABIN HEMEN 1 AY İÇİNDE BİTİRİLMESİ GEREKİYOR, YOKSA TAMAMEN ZAMAN KAYBI), KOLAY MATEMATİK, 30 GÜNDE MATEMATİK GİBİ YAYINLARI ÖNEREBİLİRİM.
KAYNAK ÇEŞİTLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ; ÇÜNKÜ MALUMUNUZ ÜZERE DGS SORULARI DA BİR KOMİSYON TARAFINDAN HAZIRLANMAKTADIR; YANİ FARKLI KAFALARDAN GELEN SORULARDAN OLUŞUYOR. BU SEBEPLE BİZLER DE FARKLI KAYNAKLARDAN SORU TARARSAK DAHA DA FAYDA GÖRECEĞİZ. SORU ÇEŞİTLERİNE OLAN HAKİMİYETİMİZ DE BU YOLLA ARTACAKTIR.
AYRICA KİTAP BİTİRE BİTİRE GİTMEYİ DEĞİLDE BİR KONUYU 3-5 KİTAPTAN BİTİREREK KONU KONU GİTMEYİ DAHA UYGUN BULUYORUM. AMA TABİ GEÇMİŞ KONULARDAN DA SORU ÇÖZÜM TEKRARI YAPARAK İLERLEMEK ÇOK DOĞRU OLACAKTIR.
KOLAY GELSİN.
Aziz Hoca

Bu konuyu yazdır

Nasıl Bir Çalışma Programı Yapılmalı?
Yazar: Anıl - 25-02-2016, Saat: 22:15 - Forum: DGS Rehberlik - Yorum Yok

BİR YERDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK GEREK AMA NASIL SORUSUNUN CEVABI HEP BİR PROGRAM YAPIP UYMALIYIMLA BAŞLAR, SONRA YAPILAN PROGRAMA UYULMAYARAK ZAMAN KAYBI İLE BİTER.
BENİM TAVSİYEM ASLINDA ŞU GÜNDE ŞU KONU, BU SAATTE BU DERS GİBİ PROGRAMLAR DEĞİL DE GÜNLÜK VE HAFTALIK KOYULAN HEDEFLERE ULAŞMA PROGRAMI ŞEKLİNDE DÜZENLENMELİDİR. MESELA BU HAFTA ŞU EKSİK OLDUĞUM KONULARI ÇALIŞMALIYIM, GÜNDE EN AZ 200 SORU ÇÖZMELİYİM GİBİ.
YENİ BAŞLAYANLAR VEYA KONU EKSİĞİ ÇOK OLAN ARKADAŞLAR MÜFREDAT İÇERİSİNDE BULUNAN KONULARI ÖNEMİNE VE KENDİ SEVİYESİNE GÖRE ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 HAFTAYA BÖLÜŞTÜREREK PROGRAM YAPMALIDIR. AMA ŞU SAATTE, ŞU GÜNDE BUNU YAPAYIM DEĞİL DE BU HAFTA BU KONULARI BİTİREYİM ŞEKLİNDE DÜZENLENMELİDİR.
AYRICA ÇOK ÖNEMLİ BİR PROGRAM BİLEŞENİ DE TEKRARLARDIR. YANİ YAPILAN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINA HER HAFTA EN EZ 1 KONU TEKRARI KONMALIDIR. BİR DE DENEME SINAVI VE KONTROLÜ EKLENİRSE PROGRAMIN İŞLERLİĞİ VE FAYDASI ARTIRILIR. NE KADAR KONU EKSİĞİN OLURSA OLSUN, MUHAKKAK BOL SORU ÇÖZÜMÜ ÇALIŞMA PROGRAMINIZDA OLMALIDIR.
İLLE SAATLERE ENDEKSLEYECEKSENİZ KENDİ BÜNYENİZE, HERHANGİ BİR İŞTE ÇALIŞIYORSANIZ MESAİ SAATLERİNİZE, OKUYORSANIZ OKUL SAATLERİNİZE, EVLİ VEYA EVLİ-ÇOCUKLU İSENİZ EV DURUMUNUZA GÖRE EN VERİMLİ VE İSTİKRARLI ÇALIŞACAĞINIZ SAATLERİ EN İYİ SİZ BİLİRSİNİZ. BU SEBEPLE PROGRAMIN SAATLERİNİ BU DURUMLARI GÖZ ÖNÜNE ALARAK BELİRLERSİNİZ.
AMA NE YAPIP, NE EDİP PROGRAMA UYMALISINIZ, AKSİ TAKDİRDE PROGRAMI HAZIRLARKEN, KAĞIDA DÖKERKEN BİLE ZAMAN KAYBEDİYORSUNUZ, HATTA SİZE UYUMSUZ BİR PROGRAM SİZDE ÜMİTSİZLİĞE DE YOL AÇABİLİR.
ÖNCELERİ HAFİF, SONRALARI YOĞUNLAŞAN PROGRAMLARI DAHA ÇOK ÖNERİRİM, YANİ PROGRAMINIZ SABİT KALMAMALI, CANLI-AKTİF BİR PROGRAM OLMALI. MİNİK OYUNLAR, CEZALAR, ÖDÜLLER, İSTATİSTİKLER KATARAK DAHA HEYECANLI,ZEVKLİ VE TABİ Kİ FAYDALI HALE GETİREBİLİRSİNİZ.
PROGRAMIN İYİSİ DOLU DOLU OLAN DEĞİL, SENİN UYABİLDİĞİN DOLULUKTA OLANIDIR.
BAŞARILAR DİLERİM.
Aziz Hoca

Bu konuyu yazdır

Wink ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Yazar: Veysel2121 - 24-02-2016, Saat: 17:05 - Forum: Soru - Cevap - Yorum Yok

Arkadaşlar üniversite yorumlarınızı alalım lütfen  Angel Angel

Bu konuyu yazdır

burs ,kredi,yurt
Yazar: Veysel2121 - 24-02-2016, Saat: 16:58 - Forum: Soru - Cevap - Yorum Yok

burs ,kredi ,yurt kazanamında dgslilere engel varmı

Bu konuyu yazdır