DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!

Welcome, Ziyaretçi

Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 13,707
» Son Üye: Batum Pro
» Toplam Konular: 4,496
» Toplam Yorumlar: 8,324

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 131 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 128 Ziyaretçi
Applebot, Bing, Yandex

Son Aktiviteler
Ondokuz mayıs üniversites... Yazar: matrixneo
09-09-2025, Saat: 02:19
batumslot Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 21:21
Batumslot Resmi Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 20:10
Gazi üniversitesi Yazar: qguz11
06-09-2025, Saat: 18:40
MaskeBet Giriş Yazar: mask
31-08-2025, Saat: 22:29
Maskebet Yazar: mask
21-08-2025, Saat: 23:12
PALACEBET Yazar: 6gtoxpepe4
17-08-2025, Saat: 06:25
Dansöz Kiralama Hizmeti Yazar: grikedi
09-07-2025, Saat: 17:29
Düğün, Kına Eğlenceleri İ... Yazar: griposter
05-07-2025, Saat: 20:33
8 Adet DGS Denemesi Yazar: mete41
01-07-2025, Saat: 17:15

DGS 14.sünden: “Hayallerimden Vazgeçmedim”
Yazar: Anıl - 23-03-2016, Saat: 01:23 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorumlar (1)

Ben 2006 yılında Ankara Kanuni Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesinden Sayısal Bolumu öğrencisi olarak mezun oldum. Bizim sınava girdiğimiz o sene mat-2 ve fen-2 ilk defa sınava dahil olmuştu. Hem de bütün sınav tek oturumda yapılmıştı. İste ÖSYM nin bu acemiliği yüzünden benim neslim o sene telef oldu resmen.[Resim: 1f633.png] (bilenler ne anlatmak istediğimi anlar) benim ailemin durumu iyi olmadığından sınava tekrar hazırlanma imkanım yoktu. Ben de kendimi askeri okullara yönlendirdim. Akabinde Hava Astsubay MYO’ya giriş yaptım. 2008 yılında astsubay olarak mezun oldum ve ilk tayinim olan Datça ya gittim. Burada boşa harcadığım 4 yıllık bir bekar hayatım oldu. Sonra hayatımın aşkını buldum evlendim ve Muş a tayinim gerçekleşti. Muş benim hayatımda dönüm noktası olmuştur. Burada okul okumaya karar verdim. Normal şartlarda DGS sınavına girerek Astsubay okulunda aldığım eğitim üzerine Elektrik-Elektronik mühendisliğine gidebilirdim. Ama ben bu sefer 18 yaşında yaptığım hatayı yapmayacaktım. Hayalim olan bilgisayar mühendisi olmalıydım. Muş Alparslan Üniversitesi nde Bilgisayar mühendisi bölümüne gidebilirdim. Ama beni bu kesmezdi[Resim: 1f61c.png]. Burada 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile iyi bir üniversiteye girmeyi hedef olarak belirledim. 2. Öğretim bilgisayar programcılığı okumaya başladım. Okulu 3.80 ile dereceyle bitirim. Hem de Muş takı doğu görevim de bitmişti. DGS sınavına hazırlandım kendi başıma. Matematik sorularını hiç zorlanmadan çözüyordum. Geometri de biraz sıkıntı vardı. Onuda son 10 Gün yoğun bir programla hallettim. Neticede matematik ten 50′ de 50. Geometri de ise 10’da 7 yaptım. 57 doğru 3 boş . Türkçeden ise 18 doğru 5 yanlış ile biraz katkı yaptım. 27 yaşında 2015 yılı DGS Türki’ye 14.sü oldum ve ilk tercihim ve hayallerim olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazaendim. Bu sene hazırlık sınıfı öğrencisiyim. İnşallah eylül ayında 1. Sınıfa başlayacağım. Buradan da anlaşılacağı gibi eğer 2006 yılında sınav sistemi değişmeseydi daha iyi bir üniversite okuyabilirdim. Ama kısmet diyelim.
Ben hayallerimi ve gençliğimi bir memur maaşına satmış biriyim. Belki gençliğimi geri alamayacağım ama hayallerim şu anda avuçlarımın içinde…

*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Bu konuyu yazdır

mimarlık
Yazar: Serkan A. Kılıçaslan - 22-03-2016, Saat: 17:07 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

arkadaşlar ben ihl çıkışlıyım . lys de başarılı olmadığım için mimari restorasyon yazacağım . hedefim odtü itü msgsü 9 eylül izmir yte gibi yüksek mimarlıklar . dgsden yerleştirme nasıl oluyor .... fatih sultan mehmet üniden itü mimarlığa geçiş yapabilir miyim mesela..cevaplarınız için teşekkürler

Bu konuyu yazdır

Question hemşirelik
Yazar: sevvalbrcn - 22-03-2016, Saat: 01:03 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (2)

merhabalar iyi akşamlar ben Çukurova hemşirelik istiyorum da puanı tavan puan 300 civarı taban 295 puan diploma notum 3.38 şimdilik ve okul birincisiyim ön lisans başarı puanı hesapladım 67 puan geliyormuş sizce matematik ve Türkçe den kaç net yapmam lazım yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim   Angel Huh Shy

Bu konuyu yazdır

arkadaşlar grafik bölümü için bilgisi olan var mı?
Yazar: yzcdeniz - 20-03-2016, Saat: 02:23 - Forum: Soru - Cevap - Yorum Yok

ben 2 yıllık grafik mezunuyum bölümü görsel sanatlardan tamamlamak istiyorum resim öğrt olan her okulu yazabiliyor muyum yeterli puanı aldığım takdirde? bilgisi olaaaan? Huh Huh Huh

Bu konuyu yazdır

selam arkadaşlar grafik hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Yazar: yzcdeniz - 20-03-2016, Saat: 01:15 - Forum: Soru - Cevap - Yorum Yok

ya ben grafik tasarım mezunuyum 2 yıllık yalnız  grafikten değil resimden tamamlamak istiyorum bu bölümün olduğu heryerde girebiliyor muyum bölüme puan aldığım takdırde ?  Huh

bilgisi olan yokmu?

Bu konuyu yazdır

2016 DGS Sınav Ücretleri
Yazar: Anıl - 19-03-2016, Saat: 23:45 - Forum: DGS 2016 - Yorum Yok

ÖSYM'nin her sınav için aldığı bir ücret var bildiğiniz üzere. Geçen sene başlayan uygulama ile bunlara bir yenisini ekleyerek tercih işlemleri içinde 10 TL ücret alınmaya başlanmıştı. İnternetten yapılan bir işlem için normal sınav ücretine ek böyle bir ücret yansıtılması haliyle kimsenin hoşuna gitmedi. Sınav ücreti alınması elbette normaldir. Kağıt giderleri ve bunun gbi bir çok masraf yapılıyor fakat bu fiyatın biraz daha öğrenciler açısından makul tutulması gerekmektedir. Kaldı ki online işlemlerin hiç bir mali külfeti olmaması gibi birde bundan para alınması pek hoş karşılanmadı. Bu nedenle bu durum yargıya taşındı. Haberin detaylarını BURADAN ulaşabilirsiniz. Kaldı ki öğrencileri müşteri gibi görülmesi, umutlarını sınava bağlayan bir çok adaya zor zamanlar yaşatmaktadır.

2015 DGS'de 70 TL olan sınav ücreti 2016 DGS için 80 TL olarak belirlendi.

ÖSYM'nin 2016 DGS için belirlediği ücretler;
BAŞVURU SÜRESİ: 31.05-13.06.2016
SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ:  31 Temmuz 2016,  09.30,  140 dakika
SINAV ÜCRETİ:  80,00 TL (%18 KDV dâhildir.)
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ:  3,00 TL
Size sorumuz şu; ÖSYM'nin sınav için aldığı 80 TL sizce uygun mudur?
Yukarıdaki bölümden anketimizi cevaplayarak görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

DGS için önemli linkler aşağıda verilmiştir.
DGS FORUM
BAŞARI ÖYKÜLERİ
DGS REHBERLİK YAZILARI
DGS 2016 TABAN PUANLARI
2016 DGS PUAN HESAPLAMA
ÜNİVERSİTE TANITIMLARI
DGS İSTATİSTİKLERİ
*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org“ biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. 

Bu konuyu yazdır

İnşaat Teknolojisim mi ? Mimari Restorasyon mu ?
Yazar: BarisErtas - 15-03-2016, Saat: 01:48 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

Merhabalar,

Meslek lisesi son sınıf İnşaat Teknolojisi - Mimari Alan öğrencisiyim. Bu yıl 2 yıl + DGS ile Mimarlık hedefim var. Fakat İnşaat teknolojisi mi ya da Mimari restorasyon mu kararsızım. Bu bölümleri okuyan ve benim gibi Mimarlık düşün varmı ? varsa yardımcı olurlarsa sevinirim .
Bölümlerin zorlukları ve kolaylıkları nedir benzeri gibi tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
2 tane proğram kullanmaktayım kendimi geliştirmekteyim  Big Grin

Ek olarak ; İstanbul'dayım şehir dışı olarak önerebileceğiniz Üniversiteler varsa yazarsanız sevinirim.

Bu konuyu yazdır