Welcome, Ziyaretçi
Kimler Çevrimiçi |
Toplam: 180 kullanıcı aktif » 0 Kayıtlı » 176 Ziyaretçi Applebot, Bing, Facebook, GoogleBot
|
Son Aktiviteler |
Ondokuz mayıs üniversites...
Yazar: matrixneo 09-09-2025, Saat: 02:19
|
batumslot
Yazar: Batum Pro 07-09-2025, Saat: 21:21
|
Batumslot Resmi
Yazar: Batum Pro 07-09-2025, Saat: 20:10
|
Gazi üniversitesi
Yazar: qguz11 06-09-2025, Saat: 18:40
|
MaskeBet Giriş
Yazar: mask 31-08-2025, Saat: 22:29
|
Maskebet
Yazar: mask 21-08-2025, Saat: 23:12
|
PALACEBET
Yazar: 6gtoxpepe4 17-08-2025, Saat: 06:25
|
Dansöz Kiralama Hizmeti
Yazar: grikedi 09-07-2025, Saat: 17:29
|
Düğün, Kına Eğlenceleri İ...
Yazar: griposter 05-07-2025, Saat: 20:33
|
8 Adet DGS Denemesi
Yazar: mete41 01-07-2025, Saat: 17:15
|
|
|
2016 KPSS Konu Dağılımı |
Yazar: Anıl - 24-02-2016, Saat: 15:44 - Forum: KPSS
- Yorum Yok
|
 |
KPSS Önlisans Sınavı ÖSYM tarafından 2 Senede bir yapılmaktadır. 2014 KPSS ile yerleşemeyen adaylar 2016 KPSS sınavına girebilirler. Önlisans konularına başlamadan önce 2016 KPSS Önlisans Konu Dağılımını iyi bilmek ve buna göre düzenli çalışma programınızı oluşturarak, hangi konulara daha çok ağırlık vermeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.
2016 KPSS Önlisans Konu Dağılımı’nı siz değerli Dgsli.org takipçilerimiz için araştırdık ve derleyip, toparladık.
Üniversitelerin 2 Yıllık (Önlisans) Bölümlerinden mezun olan adaylar KPSS’de genel kültür ve genel yetenek testlerinden sorumlu tutulacaktır.
KPSS Genel Kültür dersleri; Tarih 30 Soru, Coğrafya 18 Soru ve Vatandaşlık-Güncel Bilgiler 12 Soru olmak üzere toplam 60 Sorudan oluşmaktadır.
KPSS Genel Yetenek Testleri; Matematik 30 Soru ve Türkçe 30 Soru olmak üzere toplam 60 Sorudan oluşmaktadır.
GENEL YETENEK 60 SORU
1) TÜRKÇE %50 TÜRKÇE (Toplam 30 soru) - a) Sözcük bilgisi %5
- b) Dil bilgisi %10
- c) Anlatım özellikleri %5
- d) Okuduğunu anlama %30
2) MATEMATİK %50 MATEMATİK (27-28 soru) GEOMETRİ (2-3 soru)
a) Sayılarla işlem yapma %10
b) Matematiksel ilişkilerden yararlanma %10
c) Problem çözme %20
d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma %5
e) Tablo, grafik okuma ve yorumlama %5
2-) GENEL KÜLTÜR SINAVI KONU BAŞLIKLARI
KPSS’de Genel Kültür Sınavı 60 soruluk bir sınavdır.Bu sınavda 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular testi bulunmaktadır.
KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin Genel Yetenekte çok zorlandığı bölüm Türk-İslam-Osmanlı Kültür ve Uygarlıkları ile ilgili sorulardır.
GENEL KÜLTÜR 60 SORU
1) TARİH %50 (Toplam 30 soru)
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi %40 Tarih (Toplam 24 soru)
a) III. Selim’den itibaren Türk inkılabını, hazırlayan etkenler %5
b) Ulusal Kurtuluş Savaşı %10
c) Atatürk ilke ve inkılapları %15
d) Atatürk dönemi: İç olaylar ve dış politika %10
Türk Kültür ve Medeniyetleri %10 (Toplam 6 soru)
a) Selçuklular ve önceki dönem %5
b) Osmanlılar dönemi %5
2) TÜRKİYE COĞRAFYASI %30 TÜRKİYE COĞRAFYA (Toplam 23 soru)
a) Türkiye’nin fiziki özellikleri %5
b) Türkiye’nin beşeri özellikleri %5
c) Türkiye’nin ekonomik özellikleri % 20
3) TEMEL YURTTAŞLIK BİLGİSİ %15 VATANDAŞLIK (Toplam 15 soru )
a) Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku, devletler umumi ve özel hukuku %5
b) Anayasa %5
c) İdare %5
Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik %5
(Toplam 3 soru) Konular %5
Daha Basit Şekilde Konu Başlıkları Şu ŞEKİLDE.
KPSS 2016 Önlisans konu dağılımı BASİTÇE şu şekilde:
Türkçe Konu Dağılımı (30 Soru) :
– Sözcükte anlam
– Cümlede anlam
– Paragraf (Ana Düşünce , Yardımcı Düşünce) , Paragrafta Yapı , Paragrafta Anlatım Biçimleri
– Ses Bilgisi
– Yazım Kuralları
– Noktalama İşaretleri
– Dil Bilgisi
– Anlatım Bozukluğu
Matematik – Geometri Konu Dağılımı (30 Soru) :
– Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği
– Temel Kavramlar
– Sayı Sistemleri
– Doğal Sayılarda Bölme
– Bölünebilme
– Asal Çarpanlara Ayırma
– OBEB – OKEK
– Rasyonel Sayılar
– Basit Eşitsizlik ve Sıralama
– Mutlak Değer
– Üslü Sayılar
– Köklü Sayılar
– Çarpanlara Ayırma ve Sadeleştirme
– Oran – Orantı
– Denklem Çözme
– Problemler (Sayı, işçi havuz, hareket, yüzde, karışım, grafik vb.)
– Kümeler
– İşlem
– Modüler Aritmetik
– Permütasyon – Kombinasyon
– Olasılık
– Üçgende Açı , Alan vb.
– Çokgenler, Paralel Kenar, Dikdörtgen, Kare, Yamuk-Deltoid, Çember-Daire , Analitik Geometri, Katı Cisimler
Vatandaşlık (Anayasa) Konu Dağılımı (12 Soru) :
– Temel Hukuk Bilgileri
– Devlet ve Devlet Biçimleri
– Türk Anayasa Tarihi
– 1982 Anayasası
– Temel Hak ve Ödevler
– Yasama
– Yürütme
– Yargı
– İdari Hukuku
– Türkiye’nin İdari Yapısı
– Sosyal Kurumlar ve Bankacılık
– Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar
– Türk-İslam Düşünürleri
Coğrafya Konu Dağılımı (18 Soru) :
– Dünyanın Şekli, Hareketleri ve Türkiye’nin Coğrafi Konumu
– Türkiye’nin Yeryüzü Şekilleri
– Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü
– Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme
– Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası
– Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
– Grafik ve Tablo Yorumlama
Tarih konu içeriği (30 Soru) :
– İlk Türk Devletleri ve Kültür – Medeniyet
– İlk Türk – İslan Devletleri ve Kültür ve Medeniyet
– Anadolu Türk Tarihi ve Kültür ve Medeniyet
– Osmanlı Tarihi ve Kültür ve Medeniyet
– III. Selim’den İtibaren Türk İnkılabını Hazırlayan Etmenler
– Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı
– Ulusal Kurtuluş Savaşı
– Atatürk İnkılapları
– Atatürk’ün Hayatı, Düşünce Sistemi ve İlkeleri
– Atatürk Dönemi Dış Politika ve İç Olaylar
– II. Dünya Savaşı
http://www.dgsli.org/2016-kpss-konu-dagilimi/
|
|
|
KPSS 2016 Önlisans Başvuru Tarihleri Açıklandı |
Yazar: Anıl - 24-02-2016, Saat: 15:08 - Forum: KPSS
- Yorum Yok
|
 |
Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS 2016) için başvurular 9-24 Ağustos 2016’da yapılacak. Sınavlar, 22-23 Ekim 2016’da gerçekleştirilecek.
ÖSYM’nin internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, 2016 KPSS’nin ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016’da, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim 2016’da, 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans kapsamında uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT 2016) ise 6 Kasım 2016’da yapılacak.
Sınava başvurma işlemleri, DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar hariç, 9-24 Ağustos 2016’da olacak.
Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınav ve Başvuru Tarihleri
06.11.2016
KPSS Lisans Düzeyi Başvuru:
17.03.2016
31.03.2016
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Düzeyi Başvuru:
09.08.2016
24.08.2016
DHBT Başvuru:
21.09.2016
03.10.2016
Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Söz konusu merkezler ÖSYM’nin(http://www.osym.gov.tr)internet adresinde yayımlanacak, başvuru süresi uzatılmayacak.
Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek.
Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların, başvurularını süresi içinde tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemini belirtildiği şekilde tamamlamayanlar sınava katılamayacak.
İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri uyarısında bulunulan duyuruda, şunlar kaydedildi:
“Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, aday başvuru kayıt bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.
Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternetten bireysel başvurular Temmuz saat 23.59’da sona erecektir.
Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.”
Sınava katılmak isteyenler kılavuz ile aday başvuru formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM’nin(http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı ise yapılamayacak.
Duyuruda, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği, başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde (http://ais.osym.gov.tr) internet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu.
|
|
|
Denemelerde kaç net yapıyor sunuz? |
Yazar: Anıl - 21-02-2016, Saat: 03:25 - Forum: DGS 2016
- Yorumlar (4)
|
 |
DGS 2016 'ya hazırlanan arkadaşlarımız; olduğunuz denemelerde kaç net yaptığınızı ankete katılıp, yorum olarak yazalım.
Bu düzene uymaya gayret gösterelim:
Bölüm:
Hedef:
Türkçe Net:
Mat Net:
Kullanılan kaynaklar:
|
|
|
dgs kacıncı sınıftan başlarım 2016 |
Yazar: muslumemre - 18-02-2016, Saat: 00:28 - Forum: Soru - Cevap
- Yorumlar (2)
|
 |
arkadaşlar dgs 2016 ya hazırlanıyorum çukurova üniversitesi 2 yıllık elektrik programı meznunuyum hedefim elektrik elekronik mühendsiligi dgs yi kazanırsam kacıncı sınıftan başalrım bazıları birden başlarsın diyolar elektrik eletronik mühendsiligi 3 sınıftan başlatan devlet üniversiteleri varmı ildiniz bu konuda biraz takıntılı kaldım sorun haline geldi eger birden başlarsak birde hazırlık toplam 5 yıl oluyor dgs nin hiç faydası olmuyor
|
|
|
Özelden Devlete Geçiş |
Yazar: Zeynep Ulus - 13-02-2016, Saat: 02:02 - Forum: Soru - Cevap
- Yorumlar (1)
|
 |
Meraba. Ben özel üniversite de 2 yillik çocuk gelisimi okuyorum. DGS ye girip devlet üniversite sine geçiş yapma şansım varmi öyle bi şey olabilirmi. Ve bu 4 Yıllığa tamamlamak değil mi ? Bilgilendirilmek istiyorum.
|
|
|
Genel bilgi |
Yazar: Hüseyin Erdem Yapar - 02-02-2016, Saat: 22:26 - Forum: Soru - Cevap
- Yorum Yok
|
 |
Herkese başarılar.Kazandındığım okulu 1.sınıftan mı okumaya başlayacağım.Örneğin Uçak mühendisliği için elimde bulunan ön lisans diplomasında aldığım dersleri tekrar almak zorundamıyım.Tşkler.
|
|
|
Harita Mühendisliği Hangi Üniversite Kaçını Yıldan Başlatıyor? |
Yazar: Kurtulay - 31-01-2016, Saat: 19:45 - Forum: Soru - Cevap
- Yorum Yok
|
 |
Öğrendiğim kadarıyla Harita Mühendisliği bölümüne dgs ile geçiş aşağıdaki üniversitelere yapılıyormuş. Hangi üniversitenin kaçıncı yıldan başlattığını biliyorsanız paylaşır mısınız ? En azından Gazi Osman Paşa Üniversitesi , 19 Mayıs Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi kaçıncı yıldan başlatıyormuş söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul)
Kocaeli Üniversitesi
Ondokuz Mayis Üniversitesi (Samsun)
Aksaray Üniversitesi
Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Tokat)
Selçuk Üniversitesi (Konya)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya)
Erciyes Üniversitesi (Kayseri)
Afyon Kocatepe Üniversitesi (Afyonkarahisar)
Selçuk Üniversitesi (Konya)
Erciyes Üniversitesi (Kayseri)
Gümüşhane Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon)
|
|
|
|