DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!

Welcome, Ziyaretçi

Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 13,707
» Son Üye: Batum Pro
» Toplam Konular: 4,496
» Toplam Yorumlar: 8,324

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 75 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 74 Ziyaretçi
Bing

Son Aktiviteler
Ondokuz mayıs üniversites... Yazar: matrixneo
09-09-2025, Saat: 02:19
batumslot Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 21:21
Batumslot Resmi Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 20:10
Gazi üniversitesi Yazar: qguz11
06-09-2025, Saat: 18:40
MaskeBet Giriş Yazar: mask
31-08-2025, Saat: 22:29
Maskebet Yazar: mask
21-08-2025, Saat: 23:12
PALACEBET Yazar: 6gtoxpepe4
17-08-2025, Saat: 06:25
Dansöz Kiralama Hizmeti Yazar: grikedi
09-07-2025, Saat: 17:29
Düğün, Kına Eğlenceleri İ... Yazar: griposter
05-07-2025, Saat: 20:33
8 Adet DGS Denemesi Yazar: mete41
01-07-2025, Saat: 17:15

Deneme Sınavları
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:20 - Forum: Çıkmış Sorular ve Deneme Sınavları - Yorumlar (233)

Sizin için hazırlanan Deneme Sınavları :

Hide Post

Bu konuyu yazdır

Çalışma Notları
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:16 - Forum: Çalışma Notları - Yorum Yok

Çalışma Notlarına ulaşmak için tıklayınız

Bu konuyu yazdır

DGS İtiraf Sayfamızdan Başarı Öyküleri-11
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:13 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorumlar (3)

Merhabalar ben de sizinle dgs hikayemi paylaşmak istiyorum. bir sağlık meslek lisesi mezunu olarak matematiği son derece kıt bir öğrenciyim. dgs’ye hazırlanmaya başladığımda sadece ilkokul bilgilerim vardı diyebilirim. bana sözel puan kazandırdı ve ilk deneme puanım 206 idi. ilk aylarda çok da fazla önemsemedim açıkçası. kazanacağıma dair inancım yoktu. fazla çabuk sıkılırdım. hemen bırakırdım ders çalışmayı. derken nisan ayında çok çok sevdiğim anneannemi hiç beklemediğim bir şekilde kaybettim. anneannem benim için annemden daha ön plandaydı beni o büyüttü diyebilirim. bu acıya rağmen ayakta kalmalıydım çünkü annem bir psikiyatri hastası ve destek olmam lazımdı. bu saatten sonra inancıma adeta güç gelmişti diyebilirim. tam dört elle çalışmaya sarılmışken zamanım daraldı. sınava son iki buçuk ay varken annemin bilincini kaybetmeye başladık. son aşamada psikiyatri servisinde yatarak tedavi görmeye başladı. ben bu arada finallere hazırlanıyordum. mezuniyet koşturması vardı. hemen ardından zorunlu staj başladı. her gün 08.00-17.00 staj yapardım. çıkınca koşa koşa dershaneye giderdim. oradan çıkıp hastaneye gidip annemi görürdüm. beni görmediği gün rahat etmezdi. oradan eve giderdim. iki erkek kardeşim ve babam için yemek yapardım evi temizlerdim. kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım. ders çalışırdım ve günde bir adet deneme çözerdim. rahatına düşkün bir insan olarak benim için oldukça yoğun bir tempo. birçoğunuz okurken hak vermeyebilir ancak acıların en büyüğünden biri ile başa çıkmaya çalışırken zihinsel olarak zaten 1-0 yenik başlıyordum güne. tam iki buçuk ay hemen hemen her gün yukarıda saydığım gibi geçti günlerim. bahar dönemine denk geldiği için piknik, konser, mezuniyet etkinlikleri, arkadaşlarla randevular, vs. hepsini kaçırdım. 20 yaşında bir insan için kayda değer bir kayıp sayılabilir. gel zaman git zaman en yüksek deneme puanım 284 oldu. büyük gün geldi. sınava girdim beklediğim gibi değildi. puanlar açıklanınca hüsran oldu. sayısaldan girdiğim 2012 DGS puanım 266,354. ilk sekiz bin kişinin içindeydim. istediğim hiçbir yere yerleşemedim. istemediğim, liste dolsun diye yazdığım bir yer geldi. şu anda Giresun üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik öğrencisiyim. mutlu muyum diye sorarsanız evet mutluyum. o durumda elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum. evet her şey üst üste geldi. ama ben pes etmedim. hayata yenik düşmedim. başardım. aslında işin sırrı ne diye soracak olursanız size tek bir cevap veririm: İNANMAK! çünkü ben bana ‘ya yapamazsan?’ diye sorduklarında sadece tek bi cevap verdim. yapacağım! ne kadar ısrarla sorulursa sorulsun ben sadece yapacağım dedim. aksi halini düşünmedim bileve yaptım. sabredip okuduğunuz için teşekkürler [Resim: smiley.gif]

Ayşegül Aktan

Bu konuyu yazdır

DGS İtiraf Sayfamızdan Başarı Öyküleri-10
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:12 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorum Yok

Büşra Hanımın hikayesi

“Herkes basari hikayesinden bahsediyor ve sayisalcilarin ne kadar zorlandıgindan da. . bende sakarya üniversitesi inşaat bölümünden mezun oldum.2yil ara verdim özel sektörün ne kadar zor olduğunu görünce dgs nin kolay olduğuna inandim.3 ay sıkı bir şekilde calistim özellikle cikmis sorulara agirlik verdim. Okuldan 50 puan gelmesine rağmen Türkiye de 800.oldum .kocaeli mimarlık bölümüne yerleştim. Gerçekten bi kaç ayinizi ayirip bi mühendislik bölümüne yerleşmenin mümkün.. Olduğununda goreceksiniz

Bahane aramayin zaman ayirin..”

Bu konuyu yazdır

DGS İtiraf Sayfamızdan Başarı Öyküleri-9
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:12 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorumlar (2)

“BEN TURGAY YÜKSEL

Afyon kocatepe bolvadin-myo makine bölümünü 3,49 ile bitirdim lakin hayatımızda yakınlarımız tarafından çok küçümsendik maddi-manevi olarak bunun gerçekten agırlıgını çok çektik lakin ”ALLAH BÜYÜK” dedik hep baktık yolumuza.Okuma düşüncem pek yoktu aslında büyük futbolcu olma yolunda çok saglam giderken çogu kişinin başına gelen sakatlık dolayısıyla futbolu bırakmak zorunda kaldım myo’ya ilk başladıgımda bu dgs işlerine temelim zayıftı ilk sene 2011′de girdim 10000 küsür sıralama yaptım lakin makine mühendisligi için yeterli degildi sonraki sene kocaeli izmit kavram dersanesine gittim hocalarımda iyiydi bende çalıştım 2012′de 157. olarak son güne kadar Boğaziçi’ye gitmeyi planlarken tercihlerin bitmesine 15 dakika kala ODTÜ’yü seçtik nasip buymuş çalışın hayallerinizi kovalayın lakin hep b planınız olsun benim yoktu bu sınav bi anda YÜCE RABBİMİZİN bi hediyesi olarak çıktı karşıma son olarakta kendi şahsi fikrim NAMAZ faktörü vakit namazlarından sonra edilen dualar boş çevrilmiyo hakkınızda hayırlısı diyorum iyi çalışmalar”

Bu konuyu yazdır

DGS İtiraf Sayfamızdan Başarı Öyküleri-8
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:12 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorum Yok

Emine Yılmaz’ın DGS hikayesi

“Merhaba bende hikayemi paylaşmak istiyorum. ben aöl mezunuyum. mezun olduğum yıl ailemin okumama karsi çıkmasından dolayı öss ye görememiştim. o yl epey talihsiz şeylr yaşadım we ertesi sene bilmyorum ne degiştide önüme bi engel çkmadn snava greblmştm. herneyse o yıl mimari restorasyn bölümünü kazandm. okul btince dgs gbi erteledigim bi hayalim vardı. ilk iş kpss den güzl puan alp atanmak snra kariyer yolunda dewam etmekti. snava kendi imkanlarmla hazrlandm. kpss den 88 aldm aynı yıl öylesne dgs ye de grdim ve 289 aldm. sdü mimarlga yerleştm ek yerleştrmelrle. bir yl snra kpss den atamam yapldı. şuan yaklaşk 6 aylk memurum. geriye bktigmda nerden nereye dyorum. şuan kaytlı oldugm bi okulum aynı zamanda calıstgm bi işim.. kendinıze güwenin kimseye kulak asmayn hayat sizn hayatnz we emin olun az bi emegin karslgnı Allah fazlasyla weriyor. unutmayın dgs hiç bişey siz herseysniz. “

Bu konuyu yazdır

DGS İtiraf Sayfamızdan Başarı Öyküleri-7
Yazar: DgsliOrg - 05-02-2015, Saat: 17:11 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorum Yok

Enes Polat

“Slm benim de bir hikayem var
ilkokulda vasat bi öğrenci olduğumu inkar edemem doğal olarak düzliseye kaydolabildim. Orda da çok barınamadım lise2 de hocalarım sen çok güzel okuyosun bisene daha oku 2yi dedilerSmile tabi karizmamız sarsıldı bikere aynı lisede okumak olmazdı, hemen endüstri meslek lisesine aldırdım kaydımı. elekrk elektronik bölümü güvenlik sistemleri dalı. Artık ne hikmetse liseyi 1. Olarak bitirdim. Boşuna dememişler herşeyde vardır bi hayır. Benim efsane hocam, Oktay hocam biyomedikal teknolojisine yönlendirdi beni nevşehir üniversitesi biyomedikal teknolojisini 2yılda bitirdim. Arkadaşlarım sağolsun bana benden çok güvenirlerdi. DGSye gir sen bu azimle kesin kazanırsın dediler 1 yıl oturdum eşşek gibi ders çalıştım. Ve sınav günü geldi çattı. 2013 yılı temmuz ayı aydın merkez sıcak, stres, oruç ve sınav. Sınav salonundan cıktım ve dedim ki seneye daha iyi çalışırım bi cacık olmaz bu sınavdan. Neyseki öyle olmadı sonuclar acıklandı ve ilk 500deyim tek hedefim olan biyomedikal mühendisliği çok rahat geliyordu. Daha iyi üniversitelerde, daha iyi bölümler gelebilirdi ancak ben hayalimi yakaladım benim için yeterli. darısı sizlerin başına inşallah şimdi erciyes üniversitesi biyomedikal mühendisliği öğrencisiyim “

Bu konuyu yazdır