DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!

Welcome, Ziyaretçi

Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 13,707
» Son Üye: Batum Pro
» Toplam Konular: 4,496
» Toplam Yorumlar: 8,324

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 100 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 97 Ziyaretçi
Ask.fm, Bing, Yandex

Son Aktiviteler
Ondokuz mayıs üniversites... Yazar: matrixneo
09-09-2025, Saat: 02:19
batumslot Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 21:21
Batumslot Resmi Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 20:10
Gazi üniversitesi Yazar: qguz11
06-09-2025, Saat: 18:40
MaskeBet Giriş Yazar: mask
31-08-2025, Saat: 22:29
Maskebet Yazar: mask
21-08-2025, Saat: 23:12
PALACEBET Yazar: 6gtoxpepe4
17-08-2025, Saat: 06:25
Dansöz Kiralama Hizmeti Yazar: grikedi
09-07-2025, Saat: 17:29
Düğün, Kına Eğlenceleri İ... Yazar: griposter
05-07-2025, Saat: 20:33
8 Adet DGS Denemesi Yazar: mete41
01-07-2025, Saat: 17:15

DGS SİSTEMİ DEĞİŞMELİ Mİ ?
Yazar: Muratcan GÜZELLER - 05-11-2015, Saat: 21:34 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (4)

Ön lisansı bitirip Lisans tamamlamak için girdiğimiz bu sınavın Sınav tarihinden aylar aylar geçmesine rağmen normal tercihlerin bile 1 ay önce açıklanıp çoğu arkadaşımızın daha yeni ders muafiyetlerinin belli olması ve sınav dönemi gelmesine rağmen ek tercihlerin sonuçlarının hala belli olmaması izlenimlerime göre DGS'li öğrencileri bunaltmış aşırı derecede bıktırmıştır. Bu nedenle sizde bir DGS'li olarak bu sınav sistemine nasıl bir değişiklik getirilmesini önerirsiniz.

Yorumlarınızı beklyorum...  Huh

Bu konuyu yazdır

Question DGS Sorularım
Yazar: placex - 31-10-2015, Saat: 16:09 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (2)

DGS hakkındaki sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
1-önlisansın 2. sınıfındayım, bu yıl bitecek okuduğum bölüm. Bu yıl okul bitince 2016 DGS ye katılabilir miyim, yoksa 1 yıl beklemem gerekiyor mu?
2-Bir türlü hangi kitapları alacağımı bulamadım. DGS sözel konu anlatımı kitap almak istiyorum ancak ne kitapları mevcut? Yani sözel mantık ve akıl yürütme diye şeyler var anlamadım bunları? İşin özü ben sözel için hangi konu anlatımı kitapları almalıyım? Bu durum test kitapları için de geçerli.

Sorular hakkında bilgisi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.

Bu konuyu yazdır

Dgs
Yazar: Elif Öztürk - 30-10-2015, Saat: 15:27 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

Merhaba benim arkadaşım radyo ve tv bölümü son sınıfta okuyor bu yıl dgs ye hazırlanıyor 4 yilliga tamamlamk için hangi bölümleri onerirsiniz şimdiden teşekkürler

Bu konuyu yazdır

İşte, tüm zamanların en çok satan 10 kitabı!
Yazar: hevi - 21-10-2015, Saat: 22:31 - Forum: Kitaplar - Yorum Yok

1. İki Şehrin Hikâyesi: 200 milyon

2. Yüzüklerin Efendisi: 150 milyon

3. Hobbit: 140,6 milyon

4. Küçük Prens: 140 milyon

5. Harry Potter ve Felsefe Taşı: 107 milyon

6. On Küçük Zenci: 100 milyon

7. Kızıl Köşkün Rüyası: 100 Milyon

8. Ayişe: 100 Milyon

9. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap: 85 milyon

10. Da Vinci Şifresi: 80 Milyon
Not: Dini ve belirli bir siyasi görüşü temsil eden kitaplar listeye alınmamıştır.
edebiyathaber.net (20 Ekim 2015)

http://www.edebiyathaber.net/iste-tum-za...RkM9B.dpuf

Bu konuyu yazdır

UEFA en iyileri seçti: Arda Turan...
Yazar: hevi - 21-10-2015, Saat: 22:25 - Forum: Spor - Yorum Yok

UEFA, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinin ardından, grup maçlarının en iyilerini ve unutulmayacak olaylarını belirledi. Arda Turan'ın finallere kalmamızın ardından sevinç gözyaşlarıyla kendini yere bıraktığı an çekilen fotoğraf 'en iyi fotoğraf'* seçildi.

UEFA’ya göre EURO 2016’nın ‘en iyileri’ ve unutulmazları şunlar:

EN iYi OYUNCU LEWANDOWSKI

Attığı 13 golle grupların en golcü futbolcusu olan Polonyalı golcü Lewandowski, UEFA tarafından elemelerin en iyi futbolcusu seçildi.

EN iYi TAKIM ARNAVUTLUK

Portekiz, Danimarka ve Sırbistan gibi takımların bulunduğu grupta ikinci olarak büyük bir sürprize imzasını atan Arnavutluk, turnuvanın en iyi takımı oldu.

SAN MARINO KENDi REKORUNU KIRDI

15 Kasım 2014'te Estonya ile golsüz berabere kalarak uzun yıllar sonra puan almayı başaran San Marino kendi kariyer rekorunu kırdı.

EN iYi GOL İLKAY GÜNDOĞAN'DAN

Almanya forması giyen İlkay Gündoğan'ın, İskoçya'yı 3-2 yendikleri maçta attığı gol turnuvanın en iyi golü seçildi.

CEBELiTARIK'A MANSiYON ÖDÜLÜ!

Uluslararası aranedaki ilk sınavında 10 maçta 0 (sıfır) çeken Cebelitarık, 29 Mart 2015'te İskoçya'ya karşı ilk resmi golünü atmayı başardı.

EN iYi ALINTI MILA'DAN

Polonyalı futbolcu Sebastian Mila'nın 2-0'lık Almanya galibiyeti sonrası söylediği, "Ayak bileğimde bir çürük var. Ancak dünya şampiyonunu yendikten sonra acı hissetmiyorum. Beni kim tekmeledi hatırlamıyorum" sözler turnuvanın en iyi alıntısı olarak kayıtlara geçti.

EN iYi FOTOĞRAF ARDA TURAN'IN SEViNCi

Arda Turan'ın Türkiye'nin gruplara kalmasının ardından sevinç gözyaşlarıyla kendini yere bırakması elemelerin en iyi karesi seçildi.

(Hürriyet)

*http://fotocdncube.fanatik.com.tr/images...2007:38:02

Bu konuyu yazdır

Dostoyevski-Yeraltından Notlar
Yazar: hevi - 21-10-2015, Saat: 22:15 - Forum: Kitaplar - Yorumlar (1)

Dostoyevski'nin "Rus çoğunluğunun hakiki insanı" dediği bir isimsiz kahramanın yalın ve karanlık düşünceleri... Edebiyat tarihinin en ünlü isimsizlerinden Yeraltı Adamı, insanların oradan oraya üşüşen karıncalara dönüştüğü St. Petersburg'un gri kaldırımlarında itilip kakılırken, yaşama isteğini yavaş ama emin adımlarla mutlak bir öç isteğiyle değiş tokuş eder. Yeraltı Adamı'nın bir devlet memuru olarak geçirdiği tekdüze günler, yanında bir türlü rahat hissedemediği arkadaşları ve hayattaki mutlak yalnızlığı, bıkkın bir öfke ve küçük, imkânsız pazarlıklarla gittikçe daha fazla lekelenir, ta ki kendisini bir arada tutan görünmez ipler yavaşça çözülmeye başlayana kadar. Yeraltından Notlar, yayımlandığı 1864 yılından beri öfke ve sessizliğin en güçlü manifestolarından biri olmuştur.

"Yeraltından Notlar, hakikati kanla haykırır."
-NIETZSCHE-

"Dostoyevski, gökle yer arasında asılı kalmıştır. Hem gök hem de yer tarafından etkilenmiştir."
-HENRI TROYAT-
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAPTAN ALINTILAR;

1- “Etrafınıza şöyle bir göz gezdiriniz! Gerçek hayat denilen şeyin ne olduğunu, nerede olduğunu bilmiyoruz bile! Kitaplarımızı, hayallerimizi elimizden alsalar, öylece ortada kalakalacağız.”

2- "İnsana lüzumlu olan tek şey, onu nereye sürükleyeceği belli olmayan hür iradedir."

3- "Yalnız bir insanın normal olup olmadığını veya aptal olup olmadığını kimse bilemez..."

Bu konuyu yazdır

Question açıkoğretim ve dgs ye aynı anda geçiş yapabılırmıyım?
Yazar: Ugur Kaplanr - 19-10-2015, Saat: 16:45 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

Açıkoğretim işletme bölümüne dikey geçiş yaptım  dgs de ek tercih yapıp  işletme veya farklı bı bolum de geçiş yapabılırmıyım aynı anda hem açıktan hem dgs ile lisanstan devam edebılırmiyim.

Bu konuyu yazdır