DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!

Welcome, Ziyaretçi

Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 13,707
» Son Üye: Batum Pro
» Toplam Konular: 4,496
» Toplam Yorumlar: 8,324

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 98 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 95 Ziyaretçi
Ask.fm, Bing, GoogleBot

Son Aktiviteler
Ondokuz mayıs üniversites... Yazar: matrixneo
09-09-2025, Saat: 02:19
batumslot Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 21:21
Batumslot Resmi Yazar: Batum Pro
07-09-2025, Saat: 20:10
Gazi üniversitesi Yazar: qguz11
06-09-2025, Saat: 18:40
MaskeBet Giriş Yazar: mask
31-08-2025, Saat: 22:29
Maskebet Yazar: mask
21-08-2025, Saat: 23:12
PALACEBET Yazar: 6gtoxpepe4
17-08-2025, Saat: 06:25
Dansöz Kiralama Hizmeti Yazar: grikedi
09-07-2025, Saat: 17:29
Düğün, Kına Eğlenceleri İ... Yazar: griposter
05-07-2025, Saat: 20:33
8 Adet DGS Denemesi Yazar: mete41
01-07-2025, Saat: 17:15

dgs hemşirelik 2016
Yazar: Sertaç Altuntaş - 28-08-2016, Saat: 20:15 - Forum: DGS 2016 - Yorum Yok

hemşireliğe tamamlamayı düşünen arkadaşlar sınavınız nasıl geçti ?

Bu konuyu yazdır

Açıköğretim-Dgs
Yazar: Cansu Yavuz - 26-08-2016, Saat: 22:58 - Forum: Soru - Cevap - Yorumlar (1)

Merhabalar. Ben adalet 2 yıllık bölümü bitirdim. Bu yılda dikey Geçiş sınavına girdim. Şimdi açıköğretim kamu yönetimi bölümünü yazsam dikey Geçiş Sınavı puanına bir şey olurmu? Henüz dgs puanları açıklanmadı o yüzden Puan düşüşü vs. Gibi şeyler olabilir mi???

Bu konuyu yazdır

Bilgisayar Mühendisliği İsteyenlerin DGS Beklentisi
Yazar: hamzakaya - 26-08-2016, Saat: 13:18 - Forum: DGS 2016 - Yorumlar (4)

Merhaba arkadaşlar, 
bu seneki sınav zordu diyenlerdenim bende, kaç bekliyorsunuz ? nasıl geçti sınavınız, kaç işaretleme yaptınız ? hangi üniyi istiyorsunuz

Bu konuyu yazdır

En yakın puan hesaplama robotu hangisidir
Yazar: Ilyas Aydin - 26-08-2016, Saat: 12:01 - Forum: DGS 2016 - Yorumlar (5)

Dgs puanına en yakın hesaplama robot hangisidir malum piyasada bir sürü hesaplama robotu var siz hangisini kullanıyorsunuz

Bu konuyu yazdır

Dgs ile giren kişilerin Kurum-İçi Yatay Geçiş yapması
Yazar: emremutlu93 - 26-08-2016, Saat: 11:04 - Forum: Yatay Geçiş Yapmak - Yorum Yok

castiel8, post: 573551, member: 121464 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Arkadaşlar ben 2 yıllık mekatronik mezunuyum. Bu seneki tercihlerde elektrik-elektronik mühendisliğini yazacağım.
Alıntı:Benim DGS ile tercih edebileceğim bölümler arasında Bilgisayar Mühendisliği yok. Ama elektrik-elektronik mühendisliğini kazandığım okulda, kurum içi yatay geçişle Bilgisayar Mühendisliğine geçebilir miyim?

Ösym kılavuzunda şu bilgi yer alıyor:
[Resim: 6a96531aa35448bca45ddc57ea27c078.png]

Kaynak: http://www.yok.gov.tr/documents/7701936/7719456/yataygecişpdf.pdf/31380d58-5289-4c11-b757-5be897cce400

Aynı soruyu Facebookta da sormuştum arkadaşlar. Sağolsun Aziz Hoca kısa sürede cevapladı.
Merak edenler için paylaşıyorum:

[Resim: 4a3fdcad1a4d4fa1af3f4f5a69ec6739.png]

Bu konuyu yazdır

DGS Belirsizliği! Dgsliler Açıklama Bekliyor
Yazar: Anıl - 25-08-2016, Saat: 15:11 - Forum: DGS 2016 - Yorumlar (5)

2016 DGS tamamlanmasının ardından cevaplanmayı bekleyen bir çok soru ortaya çıktı. Dgsli.org'a facebook ve Forum üzerinden ulaşan adaylar yaşanan karmaşıklığa dair cevap aramaktadır. Bu konu hakkında bir kaç hususa değinmek isitiyoruz.

2016 DGS ile ilk defa cevap kağıdı yerine kare kod sistemi kullandı. İlk defa kullanılması bazı aksaklıkları beraberinde getirildi. Bir çok sınav görevlisi, bilgilendirmede, doğru yönlendirmede yetersiz kaldı. Koca bir yıl emek sarf eden çabalayan arkadaşlarımız sınavda eksik kodlama yaptı. Bizde bunu üzerine bir yazı kaleme almıştık. Emek veren çabalayan arkadaşlarımızın, doğru şekilde bilgilendirmesi yapılmayan bir sınav yüzünden hayallerinden olmasın diye.... "Eksik Kodlama Nedir? Detaylarını BURDAN okuyabilirsiniz."

Ancak olayın diğer bir yüzü daha var...

Gelen çoğu mesajda diğer adaylar kodlama yapmayanların sınavlarının iptal olması için başvuruda bulunacaklarını belirtiyorlar. Gerekçeleri de şu; " Bize herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Sınav kitapçığını 9:30' a kadar açmamıza izin verilmedi. Saat geldiğinde kitapçığı açtık ve o zaman kodlanacak yerler olduğunu gördük. Sınav süresi içinde bu alanları doldurduk. 3-5 dk arasında bir zamanımız sınav süremizden bu yüzden gitti. Bu süre zarfında kodlama yapmayan adaylar benden avantajlı konuma geldi. Benim kodlama ile kaybettiğim sürede diğerleri belkide beni istediğim okula sokacak netleri yaparak önüme geçti. Bu yüzden kodlama yapmayanların sınavı iptal olsun."

Şimdi bu arkadaşların sayısı az değil. Gerçekten tarafsız düşünüldüğünde bu arkadaşlarımıza kimse haksız diyemez. Ancak diğer taraftan da belki hazırlanmak için ne zorluklar çekip sınava giren arkadaşlarımız, kasıtlı olmadan kodlama yapmayı unuttukları için sınavlarının iptal olması da çok acımasızca olacaktır.

Bir çok sınav görevlisi;

-arkadaşlar alfabetik kodlama yapmanıza gerek yok onlar sizin için değil!

-Kitapçıkta kodlama varmış, bakın oraya. (Sınavın ortasında!)
gibi söylemlerle sınav hakkında bilgisiz oldukları veya yeteri kadar bilgilendirmedikleri görülmüştür. Bir çok sınav salonunda öğrencilerin uyarmasıyla kodlamalar yapılmıştır.

Buradaki sorumlu olan olayın tek tarafı olan ÖSYM gönderilen onca dilekçe ve başvurulara rağmen tek bir kelime açıklama yapmamıştır. ÖSYM'nin görevi sadece 80 TL sınav ücreti alıp kenara çekilip ne yaparsanız yapın demek midir? Yoksa sınav sorularını yayınlayan olursa dava açarız. Telif hakkı isteriz demek midir? Bunca DGS'li net bir açıklama bekliyor. Bizde Dgsli.org olarak DGS'lileri savunan, dgsli öğrencilerin sesini duyurmaya çalışan bir site olarak soruyoruz. Cevap bekliyoruz.

Sözün özü ÖSYM bir açıklama yapmalıdır. Dilekçeler dikkate alınıp iptal mi olacak yoksa yeni bir çözüm mü bulunacak? Herkes gibi bu olayın takipçisi olacağımız bilinsin.

Dgsli.org Site Yönetimi

Genel Anket- 2016 DGS Sizce Nasıldı?
2016 DGS Sayısal Soru Tartışmaları
2016 DGS Sözel Soru Tartışmaları

*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Bu konuyu yazdır

DOKUZ EYLÜL BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Yazar: enesdemirdere - 25-08-2016, Saat: 02:17 - Forum: DGS Başarı Öyküleri - Yorumlar (4)

Arkadaşlar geçen sene ben de DGS ye hazırlandım o kadar çok uğraştım.Ancak gerek şanssızlık diyelim gerek benim başarısızlığım İstanbul'dan İzmir'e gittim.Tabii söylenenler olacak kazanmış da beğenmiyor haklı olabilirsiniz bu halimize de şükür. Nasıl kazandığımı anlatmaya gelirsem benim kaderim özel bir dershanede çok özel bir hocayla tanışmakla değişti.Hocam gerçekten çok iyi ve arkadaş gibiydi.İlk girdiğim denemem YGS denemesiydi ve sadece 9 netim vardı.İlerleyen günlerde hocamdan aldığım bir taktik sayesinde işlerim çok kolaylaştı.Bana dedi ki ben dersi anlatayım soruları sonra çöz ve bu taktiği uygulamaya başladım o anlatıyordu ben önce dershane kitaplarını sonra ek kaynakları çözüyordum.Günden güne iyi oldu her şey ancak bir problemim vardı geometri yapamıyordum ne yaptıysam olmadı belki de İzmir'e düşmemdeki en büyük etkendi.Geometri yapamıyacağımı anlayınca matematiğe daha da asıldım.Matematikten full çekiyordum son denemelerde geometriden ise sadece açı sorusunu yapabiliyordum.Sınava da böyle girdim.Hocam bana her zaman derdi ki ilk 1000 de olursan İstanbuldasın .Sınava girdim gerçekten 52 soru işaretledim geometri yine yapamadım.Farklı olan şey ise yanlışlarım geldi ve 44,5 net yaptım. Puanım 310 ve sıralamam 799 du.Tam sevinirken bi anda kontenjanların düştüğünü hatırladım ve de bilgisayarcıların geçen sene çok fazla yaptıklarını gördüm.İlk başta İstanbul olan hayaller bi anda 3 büyük ile dönüştü hatta yanlarına Sakarya,Kocaeli,Eskişehir bile girdi.Soran olur diye söylüyorum araştırmalarımdan sonra tercih sıramı İstanbul İzmir Ankara yaptığım için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi geldi Ankara'daki üniversiteler de gelebilirdi (Ankara isteyen varsa umutsuzluğa düşmesin) ve tam burslu da hiçbir özel okul yazmadım. Kısaca okul hakkında da bilgi vermek isterim.Mühendisliklerin çoğunda hazırlık şartı var buna göre kararınızı verin bazıları %30 ancak hazırlık şart.Hazırlık da iyi bir eğitim var ve zorluyorlar.Ancak düzenli çalıştığınızda sorun yok.Konu kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.Mühendislik bölümüyle hazırlık tamamen ayrı yerlerde ve ayrıca Buca'yı İzmirliler İzmirden saymamakta.Deniz yok Buca'da otobüsle yaklaşık 20 25 dakika ancak çok öğrenci dostu bir ilçe oldukça ucuz kiralar uygun.Erkek öğrenciler için yurtlar az.İzmir diye soğuk olmaz sanmayın çok soğuktur kazanan arkadaşlar olursa kesinlikle kışlıklarınızı getirin.Eğer kazanır da bilgi almak isteyen olursa bana mesaj veye mail atabilir.Bu arada bu senede DGS ye girdim Hacettepe’nin kontenjan açmasıyla yine İstanbul hayallerim var.Herkesin duaları kabul olsun.Umarım herkes istediği yeri kazanır.Başarılar…

Bu konuyu yazdır