Yorumları: 398
Konuları: 378
Kayıt Tarihi: 03-02-2015
Rep Puanı:
14
Teşekkürler: 4
10 Mesajına 21 Teşekkür Edildi.
Hangi derslerden muaf ettiklerini, not sistemlerini, kaçıncı sınıftan başlattıklarına dair bilgi paylaşımlarını bu konu altından paylaşabilirsiniz.
Soru Sormak İçin Soru Cevap Kategorisinde Yeni Konu Açarak Sorularınızı Sorunuz... (Tıklayınız...)
Birbirinizin Sorularına Cevap Vermekten Çekinmeyin
Yorumları: 1
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 22-08-2016
Rep Puanı:
0
Teşekkürler: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Edildi.
Merhaba arkadaşlar, aynı okulu tercih edecek arkdaşlara faydalı olması amacıyla bildiklerimi anlatıyorum.
Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü önlisans mezunuyum. 2016 yılında, İstanbul Aydın Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümüne geçiş yaptım. Okuduğum bölümde hazırlık sınıfı yok. Eğitim dili Türkçe. 3. sınıftan başladım. Ancak çoğunlukla 1. sınıf olmak üzere 2. sınıftan da alttan ders alarak başladım. Yani 3. sınıftan ders almıyorum.
On bir dersim muaf sayıldı. Muafiyet, okuduğum bölüm için kredilere göre belirleniyor. Zira daha önce gördüğüm derslerle aynı içerikte olup, başarılı olarak geçtiğim dersleri tekrar görmekteyim.
Muaf olduğum dersler: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Bilişim Teknolojisi I, Yerinde Uygulama I, İletişim Bilimine Giriş, Radyo ve Televizyonda Röportaj Teknikleri, Radyo ve Televizyonda Yapım ve Yönetim, Radyo ve Televizyonda Metin Yazarlığı, Ses ve Görüntü Tasarımı, Kurgu, Video Sanatı.
Kredi sistemi değişmiş olduğu için bir dönemde en fazla 36 kredi alınabiliyor. Zorunlu kredi en az 30. Mezun olmak için de 240 kredi alınması gerekiyor. AKTS esaslı. Bu yüzden en az üç senede mezun olabiliyorum.
Pratikte eğitiminizi iki senede lisansa tamamlayacağınız düşünülüyor. (Hayaller...) Tabi 3. sınıfa kayıt olduysanız. Bu nedenle eğitiminize özel bir üniversitede devam etmek istiyorsanız ÖSYM bursunuzun sadece ilk iki seneyi kapsayabileceğini unutmayın. (Hayatlar...) Üniversitenin Muhasebe İşleri'ne danışın.
Muafiyet; üniversiteden üniversiteye, fakülteden fakülteye, bölümden bölüme, seneden seneye farklılık göstermekte. Benim gibi tam burslu olarak özel bir üniversiteye yerleşip, sonra eğitiminizin dört senede biteceğini öğrenip, el mahkum bunu kabullenip, bu acı gerçekle yüzleşmeye çalışırken siz, diğer bir acı gerçek de ortaya çıkabilir, bursunuz dördüncü seneyi kapsamamaktadır. Ve bunu öğrendiğinizin haftasına kaydınızı sildirirsiniz. Bir üniversiteye yerleşmiş olduğunuz halde yanlış bir tercihle bir sene daha heba edilmiş olunur.
Olsun idi. DGS idi. ÖSYM' nin, YÖK' ün ipi idi. Kuyu idi.