DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: DGS 2016 Şartlı Kayıt Duyurusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
DGS şartlı kayıt uygulaması bu senede devam ediyor. Önceki senelerde uygulanan ve DGS’de en çok merak edilen şartlı kayıt YÖK tarafından yapılan açıklama ile bu senede de uygulanmasına karar verildi. Sınavı kazandığı halde, staj, tek ders gibi derslerden kalan öğrencilerin yararlanabildiği bu uygulama bir çok öğrencinin imdadına yetişiyor. YÖK’ün resim sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;
Alıntı:
20/04/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 06/10/2016 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.
Şartlı Kayıt’a Nasıl Başvuru Yapabilirim?
Şartlı kayıt başvurusu ve detaylarını sizlere daha önceden hazırladığımız yazımızda bulabilirsiniz. Yazıya gitmek için BURAYA TIKLAYIN.



 *Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. “www.dgsli.org“ biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©
merhaba. ben maliye bölümü mezunuyum geçenyıl aynı bölümden mezun olan arkadaşlarım stajda yapmadılar ve dgsyi kazarak lisans eğitimlerine başladılar bu şartlı kayıt olayındaki staj hangi bölümlerde geçerli acaba?
Alttan 3dersim var kazansam şartlı kayıt yapabilirmiyim
selam. YAŞLI BAKIM 2.sınıfım şuan benim 1 sene dönemim uzadı 1.dönem derslerden ikinci dönem stajdan ben 1.sınıfta sıtajımı yapmadım 2.sınıftada yapamıyorum yer bulamadım seneye dgs girdigimde tekrardan bi dönem uzaması olurmu staj 1.sınıfta 20 iş günüydü ikinci sınıftada 20 iş günü toplamda 40 iş günü zorunlu yaz stajı ?