DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: Google aramalarını kolaylaştıracak 11 öneri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Google Search’ün öğrenme eğrisi biraz garip. Onu her gün kullanıyoruz, fakat tüm bildiğimiz sadece nasıl arama yapacağımız. Oysa arama motorunun birçok farklı numarası bulunuyor. İşte temel ipuçlarından son zamanlarda ortaya çıkan yeni özelliklere kadar en kullanışlı bazı Google Search numaraları... 

Belli bir sözcüğü arıyorsanız tırnak işareti ile arayın. 
Bu seferki bilinen, basit bir numara: Sözcüğü tırnak işareti içinde aramak. Bu yöntem tırnak işaretinin içi ile aynı kelimeleri aynı sıra ile barındıran sayfaları ortaya çıkartır. Özellikle belirli bir sözcüğü içeren sonuçlara ulaşmak istiyorsanız, bu yöntemi kullanabilirsiniz. 

Tırnak işaretinin içinde bilmediğiniz veya değişken bir kelime varsa o kelime yerine yıldız kullanın (*). 
İşte az bilinen bir numara: Sözcükleri tırnak işaretinin içinde ararken bilmediğiniz kelimenin yerine yıldız koyarak, bulabileceğiniz tüm sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bu yöntemle bir şarkıyı, aklınızda kalan sözcükleri ve arada unuttuğunuz kelimelerin yerine * işareti yazarak arama yapabilirsiniz. Yine bu yöntemle bir söylemin tüm çeşitlerine de ulaşabilirsiniz (örneğin; “* sudan daha ağırdır”). 

İstemediğiniz kelimeleri sonuçlarınızdan elemek için eksi işaretini kullanın. 
Bir sözcüğü aradığımızda aslında bizi ilgilendirmeyen çok fazla sonuç çıkabilir. Bunu önlemek için sonuçlarda çıkabilecek ama aslında ilgilenmediğiniz sözcükleri belirleyin ve bu sözcükleri önüne eksi işareti koyarak aradığınız kelimenin yanına yazarak aramanızı yeniden yapın (ör: jaguar -araba). 

Anahtar kelimelerle web sitelerini tarayın. 
“site:” fonksiyonunun sadece belli bir site için Google araması olduğunu biliyor muydunuz? Mesela Pudra.com sitesinde Google kelimesinin geçtiği her sayfayı bulmak için “Google siteTongueudra.com” şeklinde arama yapabilirsiniz. 

1880’lerin ortasına kadar haber arşivlerinde arama yapın. 
Google News, 100 yıllık arşivlenmiş gazetelerde arama yapmanızı sağlayan bir seçeneğe sahip.

Yemekleri “vs.” kullanarak kıyaslayın. 
Akşam yemeği için Pizza ve hamburger arasında mı kaldınız? “Pizza vs. hamburger” olarak arama yaptığınızda, bütün besinsel gerçekleriyle iki yemeğin kıyaslamalarına ulaşabilirsiniz. 

Tarifler için arama sonuçlarını filtreleyin. 
Favori yemeğinizle ilgili arama yapıyorsanız, arama sutünunun altındaki “searchtools”a tıklayın ve içeriğe dayalı tarifleri, pişirme zamanını ve kalorileri filtreleyin. Bir diyet kısıtlamanız varsa bunun mükemmel bir araç olduğunu söyleyebiliriz. 

“DEFINE:” kullanarak kelimelerin anlamını öğrenin (argo dahil). 
Sözlük prosesini düzenleyin, örnek olarak, “DEFINE: mortgage.” Sözlükte görülen kelimelerin etimolojilerini ve zaman içinde kullanımlarının grafiğini açıklamanın yanında görebilirsiniz. Google web’i eleyerek argo veya akronim kelimelerin açıklamalarına da ulaşabilirsiniz. “DEFINE: bae” ya da “DEFINE: SMH” aramalarını deneyin. 

“tilt.” arayarak ekranınızı sarsın. 
İşte Google mühendisleri tarafından geliştirilen çok eğlenceli bir uygulama! Mutlaka deneyin (Tırnak işaretlerini koymayın). 

Google görsellerde arayarak Atari Breakout oynayın. 
Efsanevi tuğla kırma oyununa Google ile kolayca ulaşabilirsiniz. Sadece görsellerde “atari breakout” (tırnak işaretli) arayın ve eğlencenize bakın. 

Resimleri kullanarak resimleri arayın. 
Bir resim ilginç bir şekilde tanıdık mı geldi? Ya da nereden geldiğini mi merak ettiniz? Eğer resmi kaydedip gooogle görsellerde ararsanız (kamera tuşu ile), web’deki benzer resimlere ulaşırsınız.